• Magyar GT Sport Cup - Group 4 Bajnokság 1.

  Magyar GT Sport Cup - Group 4 Bajnokság 1.

  Rajthoz állunk egy jól ismert kategóriában, ismét szervezett keretek között. Ezúttal 2 hetente, vasárnap fél héttől találkozhatunk a pályán. A Olvass tovább..
 • GT3 Bajnokság 6.

  GT3 Bajnokság 6.

  Elérkeztünk a sorozat végéhez, részletes eredmények, és végeredmény hamarosan várható. Köszönöm mindenkinek, aki megtisztelt bennünket a jelenlétével a GT3 sorozat Olvass tovább..
 • GT3 Bajnokság 5.

  GT3 Bajnokság 5.

  Túl vagyunk a sorozat felén - itt szeretném jelezni, hogy természetesen az eredmények visszamenőleg is fel fognak kerülni, amennyiben hétvégén lesz Olvass tovább..
 • GT3 Bajnokság 4.

  GT3 Bajnokság 4.

  Túl vagyunk a sorozat felén - itt szeretném jelezni, hogy természetesen az eredmények visszamenőleg is fel fognak kerülni, amennyiben hétvégén lesz Olvass tovább..
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Eljött az év legmeghittebb időszaka, itt a Karácsony - mivel is ünnepelhetnénk szebben... mint egy nagy össznépi NASCAR versennyel! Sokan csak most veszik vagy kapják meg a Gran Turismo-t, Amerika kedvenc sportja mindenkinek tartogat izgalmakat, akár most kezdi a játékot, akár már egy hónapja játszik!

A verseny nem titkolt célja egyfajta igényfelmérés - így minél többet jelentkeztek, annál jobb! Senki sem profi, és mindenki nem nyerhet, most nem is ezen van a hangsúly. Van kedved egy jó kis könnyed hangvételű versenyhez?

 

A verseny időpontja, részletei


Az eseményre December 26-án, Karácsony második napján, vasárnap kerül sor. A gyülekezés, szoba/szobák létrehozása 18:00-kor kezdődik, amint mindenki készen áll, de legkésőbb 18:10-kor elindul az időmérő szakasz (mely gyakorlásnak is felfogható). Ennek időtartama körülbelül negyed óra.
A rajtsorrend az első versenyen az itt elért idők szerint alakul - amennyiben a játék is úgy akarja. Ha másképp sorakoztatja fel a gép a mezőnyt, akkor az lesz a sorrend.

Pályák, autók, körök


Egy hosszabb lélegzetvételű, de így is legfeljebb 2 órás összetalálkozást találtam ki. Ennek keretén belül 3 verseny lesz.
Első verseny - Daytona: oválpálya, 50 kör. A verseny teljesítéséhez 30-35 perc kell. Rajtolás típusa: kétsoros repülőrajt.
Második verseny - High Speed ring: változó időjárás, naposból indul, 15 kör. A verseny időtartama körülbelül negyed óra. Álló rajt, a rajtsorrend az előző versenyen elért helyezések szerint alakul.
Harmadik verseny - Indy: trükkös ovál, 30 kör. A verseny kb. 25 perc alatt megvan. Kétsoros repülőrajt, a High Speeden elért helyezések szerint.

Autók: ez egy NASCAR verseny, így NASCAR autókkal kell indulni, súlykorlát: 1560 kg-nál nehezebb, lóerőkorlát: legfeljebb 897 LE. Nem tiltható le, hogy a saját autót (nyert, vagy vásárolt) előre tesztelt beállításokkal küldje pályára a gazdája, így akik a "Recommended" - online garázsból választanak némileg hátrányban lehetnek.

NascarVerseny05.jpg

Szabályok


Első, és legfontosabb - Karácsony a szeretet ünnepe, tartsuk tiszteletben a másik játékost, gyakoroljunk empátiát, ne sértsük meg embertársunk kicsiny lelkivilágát. 
Fair play: aki mindenáron nyerni akar, az hagyja ki eme versenyt. Ez (most) nem erről szól. Aki másokat direkt kilök, egyedi módon értelmezi a "fékezés" fogalmát, játékostársán vesz kanyarívet az... szégyellje össze magát. És persze legközelebb persona non grata lesz, felkerül a neve a bűnösök falára, és a poklok poklának fortyogó leveses fazekában fog főni, meg minden.

Megeshet, hogy valaki véletlenül ütközik másokkal, úgy hogy a másik rosszul jár. Fel lehet mérni egy szándékos, és egy véletlen ütközés közti különbséget, nem szeretnék "vérprofi" húrokat pendíteni, és halálbiztos szabályokat felállítani - azaz nem szeretném kizárni magam a versenyből...
Sokan egy út elején járunk - mások évek óta játszanak a Prologue-gal online. Megkérném a leendő áldozatokat, hogy tartsák szemelőt, hogy kezdők is játszhatnak, és meg is vívhatják a maguk csatáit a hasonló szintű játékosokkal.

Hibázás: Ha valakit kilöksz, engedd vissza magad elé - ha szerencsétlen mellett elment 6 ember, akkor melletted 7-nek kell... Ha kipördülsz, a pálya vonalával párhuzamosan térj vissza, és lehetőleg a lassabb íven gyorsulj fel ismét. A boxutcából visszatérve ne vágj be mások elé, csak akkor, ha már elég gyorsan haladsz. Figyeld a tükröt, tükröket!
Lekőrözés: ez egy érzékeny pont! Elvileg tudni kell ki van mögötted a versenyben, és figyelni, ha más nevű versenyző közeleg nagy sebességgel. Mivel a játék helyezésjelzője néha megőrül, nincs kék zászló, és ez a dolog még néha F1 pilótáknak se megy, nehéz azonnal reagálni. Figyeljünk erre! A lekőröző megpróbálhat jelzéseket adni, de nincs rá biztosíték, hogy ez beválik.

Segítségek: A TCS és az ABS kivételével minden segítséget le fogok tiltani. Az ABS lassításnál, a TCS váltásnál, és kigyorsításnál visszafogja az autót, ugyanakkor használatával egy kezdő játékos nem pördül ki olyan könnyen.
Egyebek: könnyű sérülés, nincs boost, gyenge büntetések, tapadás csökkenés: valós.
Gumik: szabadon választható, ha saját NASCAR-t választasz, meg kell venni a gumikat. A Daytona pályán 22 kör tájékán kezd használhatatlanná válni a Racing:Medium gumi, de versenyhelyzetben, szélárnyékban a kopás gyorsabb. A gumi a kétharmadáig kopott állapotban idővesztességet okoz (medium).
A High Speed Ringen a pálya állapota, és az időjárás hatással van a tapadásra, ettől függ, hogy melyik gumi az ideális választás.

Pontozás: 1.: 100 pont, 2.: 75 pont, 3.: 60 pont, 4.: 50 pont, 5.: 40 pont, 6.: 30 pont, 7.: 20 pont, 8.: 15 pont, 9.: 10 pont, 10.: 5 pont. (Aki a legtöbb pontot éri el a 3 futamon, az nyer, a nevét gyönyörű betűkkel kiírom eme felhíváshoz).

NascarVerseny03.jpg

Jelentkezés


Jelentkezni ennél a hírnél lehet - és csak itt. Add meg a kommentben a PSN azonosítód. A jelentkezőket felveszem PSN-re, a verseny után törölhetnek. A verseny a GT5-ben a Community részen belül, a nevemhez (Quentaro81) tartozó MyLounge ikonnal érhető el - a verseny idején.
Ha valaki vállalja a tartalékos szerepét, az szerencsés volna, mert lehetnek technikai problémáim. Ha 16-nál több játékoskedvű érdeklődő jelentkezik, több mezőnyre, csoportra oszlik a móka, és minden csoportban lesz egy szervező aki önként és dalolva felveszi az alá tartozókat PSN-re, és ugyanazokkal a szabályokkal indítja a versenyt. (Ne csak a jó szándék és a fix csillió megabites net vezessen, ha vállalod a szervezést, jó ha képben vagy a beállítások tekintetében.)

A résztvevők nevével frissítem ezt a felhívást, akár csoportokra bontva. Ha rajtam kívül senki nem vállalja játékostársai ideiglenes PSN-re vételét, és a verseny beállítását, akkor 16 a legmagasabb létszám.
A Replayeket mindenki tegye el emlékbe, a helyezéseket pedig érdemes a kis dobogó ikonra kattintva megjegyezni.

A jelentkezési határidő December 26-a, 12 óra. Ezután kerül sor az utolsó itteni frissítésre, mely a jelentkezőket mutatja, és ha több mezőny lesz, ebből derül ki, hogy kihez kell belépned (kinek kiket kell barátnak felvenni). (Tervezek köztes frissítéseket is.)


Kommunikáció


Csak a magam nevében beszélek - a hang alapú kommunikáció nem fog menni. Eye kamerám van, és eddig nem nagyon hallották amit mondtam, verseny közben pedig én nem hallok semmit (TV-n, a motorhangtól). Az elsődleges - alapértelmezett megoldás legyen a szöveges chat. Ha valami konstans technikai gondom van - például többször elszúrja a rajtoltatást a gép, gáz van a nettel, akkor máshoz kerül a verseny. Ez leginkább PSN üzi formájában lesz levajazva. A verseny időpontjában ha nincs meg mindenki, szintén PSN üzit küldök. Legkésőbb 18:25-ig - a verseny feltételezhető indulásáig lépjetek be!

NascarVerseny04.jpg

Amire nem gondolunk...


Lehet, hogy mások is nagyon ráérnek Karácsonykor, lehet hogy sokan (újak is) csatlakoznak a szerverekhez, és az egész reménytelenül és általánosan behal. Ez esetben 26-ra leves: a többit itt!
Ha valaki menet közben esik le, akkor sajnos szintén a "leves" tipikus esete forog fenn.
Most nem fogok külön acc-ot létrehozni, és a beállított autót elajándékozni magamnak, szóval bárki beléphet, aki a barátlistámon van - olyan is, aki itt nem jelentkezett. Ha őfelsége a verseny indítása előtt teszi ezt, akkor szólok, ha megy magától öröm, ha nem bann - azért figyeljetek Ti is.
Szervezőnek először a 17. jelentkezőt kérem fel, ha nem vállalja, megy tovább. Figyeljétek a kommenteket is.


Megjegyzés, kérés, KarácSONYIgyekeztem kicsit átgondolni a dolgokat, úgy kitalálni, hogy minél izgibb legyen a muri, de lehet, hogy van amire nem gondoltam, netán rosszul agyaltam ki. Esetleg akad valami apróság, ami jobbá teheti ezt a versenyt. Ha szerinted van ilyen, szólj.
Ha az egész - szerinted - úgy ahogy van, egy kalap szamócát sem ér, írj egy hasonló versenykiírást, és küld el nekem e-mailben. Ígérem, ha összeszedett, és KONKRÉT a dolog, abból is főoldalas megjelenés lesz! 

Tudom, mindenkinek tele van már a ... padlása a kérésekkel, de kérem, ha teheted, a cikk alján lévő kis ikonok segítségével hívd fel mások figyelmét is erre a baráti hangvételű kis versenyre. Egyrészt figyelem, hogy hányan teszik ezt meg, másrészt nézem, hogy hányan kattyantanak a megosztott linkekre, ez egy fontos visszajelzés a továbbiakra nézve!

Végezetül szeretnék nagyon Boldog, Békés Karácsonyt Kívánni mindenkinek!

NascarVerseny02.jpg

(Frissítés #1: A lóerőkorlátot zomimi78 észrevétele szerint 897 LE-re emeltem.)
Frissítés #2: A győztes kap egy Citroen GT Race Car -t, zomimi78-nak köszönhetően!
Frissítés #3: A pontozást (a vártnál több jelentkező) miatt módosítottam, a játék pontozását használjuk - lásd fentebb!!
Frissírés #4: Ha bármi technikai malőr lépne fel itt nálam, a tartalék host szerepét zomimi78 vállalta!

Eddigi jelentkezők (PSNid):


Quentaro81
GTP_AndrewG
zomimi78
Shark33-
oteee
csikuuka
mazso
viti74
WRC_DR1V3R
perrel 
Mikuc1975
zsoltcsaba

A jelentkezés lezárult, mindenkit felveszek, 18:00-kor találkozunk!

Bejelentkezés a hozzászóláshoz

Belépés

 • Nincs üzenet