• Magyar GT Sport Cup - Group 4 Bajnokság 1.

  Magyar GT Sport Cup - Group 4 Bajnokság 1.

  Rajthoz állunk egy jól ismert kategóriában, ismét szervezett keretek között. Ezúttal 2 hetente, vasárnap fél héttől találkozhatunk a pályán. A Olvass tovább..
 • GT3 Bajnokság 6.

  GT3 Bajnokság 6.

  Elérkeztünk a sorozat végéhez, részletes eredmények, és végeredmény hamarosan várható. Köszönöm mindenkinek, aki megtisztelt bennünket a jelenlétével a GT3 sorozat Olvass tovább..
 • GT3 Bajnokság 5.

  GT3 Bajnokság 5.

  Túl vagyunk a sorozat felén - itt szeretném jelezni, hogy természetesen az eredmények visszamenőleg is fel fognak kerülni, amennyiben hétvégén lesz Olvass tovább..
 • GT3 Bajnokság 4.

  GT3 Bajnokság 4.

  Túl vagyunk a sorozat felén - itt szeretném jelezni, hogy természetesen az eredmények visszamenőleg is fel fognak kerülni, amennyiben hétvégén lesz Olvass tovább..
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Múlt vasárnap nem sikerült úgy megrendezni a kis versenyünket, ahogyan szerettem volna, így most csak azért is nekiugrunk a témának még egyszer!

Vasárnap újra összetalálkozhatunk egy kellemes, könnyed hangvételű verseny erejéig. A pályák, autók kiválasztásánál ügyeltem rá, hogy lehetőleg ne zárjunk ki senkit a versenyből, ez a kihívás is tartogathat izgalmakat mindenki számára, úgyhogy jelentkezz bátran!


Mikor lesz, meddig tart?


A versenyre vasárnap kerítenénk sort. A szobát 18:00 körül hozom létre, mivel nem szeretném, ha túlzottan elhúzódna a móka, a futamok előtt körülbelül tíz perc gyakorlás illetve időmérés lesz (ez néhány gyors kör megtételére azért elegendő).
Mindenképpen le fog menni tíz perc egyben, hogy mindenki kellőképpen felkészülhessem, illetve megfussa az áhított rajtpozícióhoz szükséges köridőt. Amint kiválasztottam a versenyben szereplő első pályát (Laguna Seca), indul a free run.

Az első verseny előreláthatólag 18:20 kezdődik, addigra mindenki, aki szeretne elindulni lépjen be (vagy legalábbis próbálja meg...) Ha az első versenyre nem enged be idejében a gép, de jelentkeztél, később is csatlakozhatsz.
A verseny 4 futamból áll majd, az összes teljesítésével mindenestül sacc/kb 2 órát töltünk el.


Mivel, hol?


Három személygépjármű közül kellene választani ízlés szerint. Az autókat most meg kell vásárolni, és a saját garázson belül be kell állítani "Favourite"-nek, azaz a kedvencek közé kell helyezni (így lehet csak online használni).
Tehát a paripák:

Subaru Impreza Sedan WRX STi Spec C '05 vagy
Subaru Impreza SEDAN WRX STi '10 vagy
Subaru Impreza WRX STi '07

Pályák:

1. Laguna Seca Raceway - 15 karika
2. Clubman Stage Route 5 (2466 m) - 15 karika
3. Trial Mountain - 15 karika
4. Cape Ring Inside - 18 karika
A Replayeket mindenki tegye el emlékbe, a helyezéseket pedig érdemes a kis dobogó ikonra kattintva megjegyezni!

Pontozás:

1.: 100 pont, 2.: 75 pont, 3.: 60 pont, 4.: 50 pont, 5.: 40 pont, 6.: 30 pont, 7.: 20 pont, 8.: 15 pont, 9.: 10 pont, 10.: 5 pont
A leggyengébb eredménye mindenkinek kiesik! Tehát csak a 3 legjobb eredményt veszem figyelembe a pont összesítésnél, ez alapján jön ki a végeredmény!

Mit lehet, és mit nem?


Bármit lehet, csak akarni kell! Oké, ez sajnos nincs így.
Luvak: 325 LE a felső határ
Nehézség: 1370 kg, vagy súlyosabb

Tuningmánia:

Minden tuning, és beállítás megengedett, ami nem növeli a fenti határ fölé a lóerőt, vagy nem csökkenti le a súlyt 1370 kg alá! Az autót fel lehet szerelni légterelő idomokkal is a "GT Auto" menüben, de a versenyváltozat használata TILTOTT.
Gumik tekintetében szintén bármelyik keverék választható.

Fair play:

Kerüld a durva ütközéseket! Ha valakit kilöksz, engedd vissza magad elé - ha szerencsétlen mellett elment 6 ember, akkor melletted 7-nek kell... Ha kipördülsz, a pálya vonalával párhuzamosan térj vissza, és lehetőleg a lassabb íven gyorsulj fel ismét.
Ha valaki legelni küld, de visszaenged maga elé, ne harapd el a torkát. Feltételezzük, hogy nem direkt volt, ne vedd el a kezdők kedvét a közös játéktól!
(Ha valaki notórius módon lökdösődik, egyenesben cikázik, kanyarodás közben ívet változtat - így akadályozva a megelőzését, az nem lesz velünk túl sokáig.)

Ez a verseny nem egy halálosan komoly, professzionális esemény. A cél az, hogy mindenki jól érezze magát, és megméressék a hasonló képességű ellen, azonos (előre megszabott) feltételek mellett.

Segítségek: A TCS és az ABS kivételével minden segítséget le fogok tiltani. Az ABS lassításnál, a TCS váltásnál, és kigyorsításnál visszafogja az autót, ugyanakkor használatával egy kezdő játékos nem pördül ki olyan könnyen.
Egyebek: könnyű sérülés, nincs boost, gyenge büntetések, tapadás csökkenés: valós.


Kommunikáció


Csak a magam nevében beszélek - a hang alapú kommunikáció nem fog menni. Eye kamerám van, és eddig nem nagyon hallották amit mondtam, verseny közben pedig én nem hallok semmit (TV-n, a motorhangtól). Az elsődleges - alapértelmezett megoldás legyen a szöveges chat. Ha valami konstans technikai gondom van, gáz van a nettel, akkor máshoz kerülhet a verseny. Ez leginkább PSN üzi formájában lesz levajazva. A verseny időpontjában ha nincs meg mindenki, szintén PSN üzit küldök.

Ha van valami, amivel szebbé-jobbá tehetnéd eme versenyt, ne tartsd magadban. Zavart érzel az erőben? Valami elkerülte a figyelmemet? - Szólj idejében! Netán azt gondolod, az egész úgy gáz, ahogy van? Írd meg e-mail-ben saját, hasonlóan részletes, minden tekintetben konkrét versenyajánlatodat, és lehet, hogy abból is főoldalas hír kerekedik!

Jelentkezés


A részvételi szándékodat itt alant a hozzászólásoknál jelezheted - és csakis itt, határidő: vasárnap 14:00.
Add meg a kommentben a PSN azonosítód. A jelentkezőket felveszem PSN-re, a verseny után törölhetnek.
A verseny a GT5-ben a Community részen belül, a nevemhez (Quentaro81) tartozó MyLounge ikonnal érhető el - a verseny idején.
Ha valaki vállalja a tartalékos szerepét, az szerencsés volna, mert lehetnek technikai problémáim.


Két mezőny?


Múlt hét vasárnap sajnos sokan nem tudtak csatlakozni, menet közben leestek, a hálózati késés is okozott bajokat, az így kialakult káoszban sajnos az időmérés nem zajlott le megfelelően, később pedig engem is ledobott az online, és nem tudtam szobát létrehozni.
Az ilyen eseteket elkerülendő beszéljük meg jó előre, mi-hogy legyen vész esetén!

Egy kis előzetes tesztelgetés alapján eddig annyi talán kijelenthető, hogy 8 fős mezőny esetén nem lép fel semmi probléma - talán 10 tagú társaság is működőképes.
Ha nyolcnál többen jönnek, szeretném ha valaki elvállalná a jelentkezők felének vendégül látását - azaz a verseny szervezését. Ha senki nem vállalja, ezúttal 10 főben maximálom a résztvevők számát!

Egy kis segítség a játék online rendszerében történő kiigazodáshoz: ONLINE BEÁLLÍTÁSOK (Nem nagy ördöngősség, még nekem is sikerül. )
A vasárnapi összeröffenésre különösen igaz, hogy csupán egy könnyed hangulatú, barátságos összetalálkozás lesz - én egy próbának tekintem, ami megmutatja, mi hogy működik, és mi nem. Senki ne idegeskedjen, ha valami nem sikerül (erre valahogy magamat is rá kell még bírni...).

FONTOS! Jó lenne egy tartalékos, aki szintén felveszi a résztvevőket (ne gond esetén kelljen kapkodni), és ha probléma lép fel, létrehozza a szóban forgó versenyt, mindenki előre tudja, hogy ilyen esetben Őt kell figyelni stb...

Résztvevők


Quentaro81 ( A.) divízió, #1. szervező )
viti74 ( A.) divízió, #2. szervező - tartalék)
mazso
csikuuka
torres9dawyd
balu-09
zsozso1971

zomimi78 ( B.) divízió, #1. szervező)
doptee ( B.) divízió, #2. szervező - tartalék)
vianzo
szili028_hun
perrel
Baxyflash
Fudi76
xbadi74x

A jelentkezés befejeződött! Két csoportra oszlunk (nem tudom, hogy elbírna-e a játék rendszere, vagy a net 15 embert - múlt héten nem ment). A csoportok a fentiek szerint alakulnak, a szervezők vegyenek fel mindenkit, 18:00-kor találkozunk!
(Tehát hozzám 7 ember tartozik, zomimihez 8-an lépnek be.) Ha kérdés van, tegyétek fel!

Bejelentkezés a hozzászóláshoz

Belépés

 • Nincs üzenet